Een Familieopstellings sessie 1 op 1

 Voor jou persoonlijk zal het een eyeopener worden met veel persoonlijke positieve stappen in inzicht en ontwikkeling.

Over familieopstellingen weet je dat het kan met representanten in een groep. Maar stel nou dat je geen mensen voor handen hebt die jouw familie kunnen representeren. En je wilt toch eens ervaren wat zo’n opstelling je kan brengen. Dan kun je ook prima een opstelling in je eentje doen, samen met je coach.

Voor- en nadelen van een groep

Het grote voordeel van een opstelling met een groep representanten, is dat zij elk als een soort antenne werken: ze voelen en reageren alsof ze diegene zijn die ze representeren. Dat is heel inzichtelijk voor de vraagsteller.

Maar het heeft ook nadelen. Misschien voel je een drempel om over jezelf te praten met andere mensen erbij. Of misschien heb je zo’n groep simpelweg niet altijd voor handen. Het is dus ook gewoon heel praktisch, dat er een vorm van opstellen bestaat, die je zonder groep kunt uitvoeren. Gewoon met je eigen coach, bij wie je er in een latere sessie nog eens op terug kunt komen.

Tafelopstelling

Vaak wordt er bij coaching gewerkt met een tafelopstelling. Ik geef je dan een aantal voorwerpen (poppetjes, blokjes, etc) die staan voor mensen uit jouw familie. Die leg je neer op tafel op een manier die voor jou klopt. Je kijkt er nog eens naar, verandert nog eens iets, totdat je vindt dat het goed is. Uit zo’n familieopstelling kunnen zowel de coach als jij zelf al veel concluderen: je kijkt naar de opstelling en je “ziet”van allerlei feiten, zoals; die kijkt daarheen, die staat apart, die staat er niet bij etc…

De opstelling ontwikkeld zich verder doordat er familieleden worden verplaatst of worden bijgezet. Wat doet dat met jou? Hoe voelt dat wat er nu neer gezet is? Samen bekijken we wat een stap of inzicht zou zijn met wat je nu hebt neergelegd. En hoe je daar praktisch handen en voeten aan kunt geven.

Vloerankers als familieopstelling

Wat je op zo’n tafel doet met poppetjes of stenen, kun je ook op de vloer doen. Ik geef je dan een aantal vellen papier of matjes, die elk staan voor iemand uit je familie. Die leg je dan ergens in de ruimte neer. En je kijkt ernaar. Een extra voordeel boven de tafelopstelling: je gaat eens op de plek van iemand anders staan, om te voelen hoe het voor die persoon voelt. En je kijkt vanaf die plek eens naar jezelf. Deze oefening kan je zóveel inzichten geven: ik had eens een cliënt die zo vanaf een afstand opeens zag wat er schortte aan haar relatie, en hoe ze het anders moest doen.

De coach als representant

Als coach kan ik ook samen met jou een mini-familieopstelling doen. Ik ga tegenover je staan, en representeer bijvoorbeeld je moeder. Je sluit je ogen, doet ze weer open, en kijkt in de ogen van je moeder.  Wat gebeurt er dan, wat voel je, wat roept het bij je op als je naar me kijkt? Wat wil je zeggen, welk verlangen of gemis wil je benoemen? Bij zo’n intieme en kwetsbare opstelling is de veiligheid van een 1-op-1-situatie juist weer een groot voordeel.

 

Kosten Familieopstelling 1 op 1

 Ik werk voor Familieopstellingen met 1 sessie die ongeveer 1.30 uur duren. De kosten voor deze sessies zijn € 75,00

Heb je nog vragen klik dan hieronder voor een telefonische gesprek of mail mij.

Ja ik wil graag een Familieopstelling 1 op 1

Ik was representant voor de 1e keer. Ik wist eerst niet wat mij te wachten stond, maar tijdens het opstellen voelde ik de energie van de persoon die ik representeerde. En dat is zo apart. Ik kon de persoon representeren zonder daar van te voren instructie over te krijgen. Ja zeer bijzonder en zeer ingrijpend.

Karin

Mijn probleem/vraag werd opgesteld. Ik had al eerder gehoord van Familieopstellingen, maar wat e rnu gebeurde was geweldig. Ik zag mijn familie. mijn vader, moeder en zussen en ineens zag ik het! ik was al die tijd naast mijn moeder gaan staan op de plek van mijn vader. Ik zorgde voor iedereen. En dat ben ik blijven doen. Nadat inzicht heb ik mijn eigen plek ingenomen. Wauw dat voelde geweldig en er kwam zo’n rust over mij heen. Het zou nooit meer hetzelfde zijn dacht ik. En dat was ook zo. Na de opstelling ging de verandering vanzelf. De relatie met mijn vader werd zoveel beter en ook die van mijn zussen. die met mijn moeder was al goed. Ik ging minder zorgen. Voelde ook eigenlijk de behoefte niet meer. Heel bijzonder. echt een aanrader! Else is heel rustig en begeleid je met respect en aandacht.

Amber