Basis training Familieopstellingen voor professionals

Familiebanden kunnen soms verwarrend zijn en allerlei fysieke en metale klachten met zich meebrengen. Het maken van opstellingen is een methode die direct veel inzicht geeft en oplossingen in beeld brengt.

 

Wat gaat het je brengen?

  1. Je hebt geleerd in de praktijk hoe bepaalde basisprincipes werken
  2. Je beschikt over een diepgaand inzicht over jezelf in jouw familiesysteem;
  3. Je hebt de kracht ervaren van representanten rol;
  4. Je hebt leren werken met de 7-8 basis modules van Familieopstellingen
  5. Je hebt gewerkt met helende zinnen en wat die een groot effect hebben

Deze training is bijzonder

Een training in Familieopstellingen is een korte intensieve training die veel gaat brengen op verschillende vlakken.

De persoonlijke groei en de vaak intense processen waarmee het systemisch werk gepaard kan gaan, vormen een heel wezenlijk onderdeel van de training. Door zelf werkelijk te voelen wat de verschillende technieken met je doen, is het mogelijk deze bij jouw client over te brengen en uit te nodigen hierin mee te gaan.

Dat vraagt van jouw als familieopsteller dan ook de voortdurende bereidheid tot innerlijke groei.

In deze 3-daagse training komen alle aspecten van de technieken en het begeleiden van familieopstellingen aan bod, en deze geven je een gedegen basis om het systemisch werk te kunnen gaan toepassen in je leven en in (of als) je werk.

 

De basis

Het systemisch werk in Familieopstellingen is vooral het ontwikkelen van een “buikgevoel”. Dit gevoel leer je door in de deze training mee te doen met alle oefeningen/technieken en een radar te ontwikkelen die jouw basis vormen van het systemisch werk in jouw leven.

Familieopstellingen is niet gebonden aan strenge normen en regels en het voordeel daarvan is dat je met jouw ervaring een eigen stijl ontwikkeld en met de achtergrond die je leert in deze training Familieopstellingen in je eigen stijl leert begeleiden.

Deze 3 daagse training is een betrouwbaar instrument om op een verantwoorde manier om te gaan met de diepe processen die zich kunnen tonen.

 

Lichaamsbewustzijn ontwikkelen

Wij beschouwen het lichaam als het belangrijkste gereedschap bij het begeleiden van opstellingen. Het lichaam is een enorme bron van informatie. Een ingeving, een gevoel, zomaar iets…. Je gaat leren luisteren naar je lichaam op allerlei verschillende lagen. Dat maakt Familieopstellings werk zo bijzonder.

Binnen de training Familieopstellingen besteden we dan ook veel aandacht aan het ontwikkelen van die voelsprieten, die ingeving…..

Met lichaamsbewustzijn bedoelen we niet alleen het bewust zijn van het fysieke lichaam, maar ook wat we kunnen ervaren wanneer we met onze aandacht naar binnen gaan, als het ware binnen in ons lichaam. Hier kunnen we in contact komen met vaak onbewuste gevoelens, zoals angst, woede, verdriet enz.

Hoe beter we in staat zijn om contact te maken met aspecten van ons onderbewuste, des te beter zullen we in staat zijn om in verbinding te komen met wie we werkelijk zijn. Hier zijn we verbonden met de stroom van het leven en kunnen we ons laten leiden door een intelligentie die niets te maken heeft met het denken.
En juist vanuit deze verbondenheid kunnen we ons openstellen voor het systeem (de familieziel) van de cliënt.

Om ons lichaamsbewustzijn te ontwikkelen maken we in de training gebruik van meditaties en oefeningen. Dit zijn ‘zachte’ oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht je fysieke conditie.

In onze basiscursus familieopstellingen leer en ervaar je wat familieopstellingen zijn, hoe het werkt, wat je ermee kunt en wat dat voor jou betekent. Persoonlijk en/of professioneel.

De basiscursus familieopstellingen is ook een praktische cursus. Iedere techniek zal zelf worden geoefend, ervaren en doorvoeld worden. Daarom is dit direct inzetbaar bij jouw cliënt.

In de basiscursus familieopstellingen ontdek en ervaar je zelf wat jouw plek is in je familie(systeem) van herkomst. Dat doe je door verschillende opstellingen te doen, gebaseerd op de modules zoals die worden gebruik in de basis cursus.

In eerste dag gaan we direct aan de slag met 3 modules. Dat zijn Afbaking, Volgorde en Teruggave. Deze modules ga je werkelijk zelf ervaren. Tussen door zal er ruimte zijn voor de theorie van Familieopstellingen.

Wel wordt er bij deze cursus zelfstudie verwacht. De Hand-out wordt optijd verstrekt en we gaan er van uit dat je die goed doorgelezen hebt en al iets weet van de basis als je komt op de 1e dag. Daarom is het mogelijk deze intensieve cursus met de basismodules in 3 dagen aan te bieden.

Daarnaast doen we nog een aantal andere modules zoals Verlangen, Eren en Uitreiken, Lot nemen en Nemen van jezelf.

Verder komt aan de orde het werken vanuit het lege midden, vertrouwen, vastberaden zijn in je leiderschap, kracht van het niet weten, etc…

Iedereen oefend alle opstellingen die in modulevorm aangeboden worden.

Naast je systemische persoonlijke ontwikkeling leg je ook een belangrijke basis voor je professie. Leren door zelfervaring. Een unieke, gestructureerde, diepgaande manier om deze prachtige methode te ervaren.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze training is voor iedereen die werkzaam is als coach, begeleider, hulpverlener, therapeuten, trainers, onderwijspersoneel, hypnotherapeuten, managers,mentor, etc.

Deze training is op HBO niveau

Twijfel je of het wat voor je is? Neem contact op… 

Praktische zaken:

De dagen starten om 10.00 tot 16.30uur

keuze uit:

  • 7 juni, 21 juni en 28 juni   € 50,00 korting als je aanmeld vóór 15 mei 2024
  • 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november € 50,00 korting als je aanmeld vóór 1 september 2024

Kosten € 555,00  inclusief koffie, thee en hand-out

maximaal 8 personen- minimaal 5 personen

x. inclusief: Gratis volgen (in je eigen tijd) van het Online programma “Heel je innerlijke kind” meer info

Waar? In het mooie Kallenkote. (afslag Steenwijk-zuid op de A32) Dorpshuis Kallenkote, Kallenkote 63a Kallenkote

aanmelden kan hieronder

Begeleider: Else Boot, coach, hypnotherapeut en opsteller

aanmelden voor de cursus

ik meld mij aan voor de training die start op: