Familie opstellingen

Een familie-opstelling, het klinkt een beetje hoogdravend, maar het kan wonderen verrichten. Niet alleen voor jou, maar voor jouw familie. Hoe dat werkt?

Wat zijn familie-opstellingen?

Een opstelling is een onderzoek naar de plek die jij inneemt in jouw systeem. Een systeem is jouw familie, maar ook het werk zijn of een groep waar je in zit.

Het is een weergave van de realiteit. Je gaat hierin kijken welke plek jij inneemt is dat systeem en dat is heel bepalend voor wie jij bent en datgene wat je doet.’’

“Als jij tijdens een familie-opstelling de juiste plek inneemt, dan komt iedereen weer op de juiste plek te staan. De balans is dan op orde. Het gaat weer stromen en dat voel je in je dagelijks leven.


Hoe gaat zo’n opstelling in z’n werk?

Klinkt interessant dat alles op z’n plek valt natuurlijk maar hoe gaat zo’n opstelling in z’n werk? Je kan een opstelling doen in een groep met zo’n 10 representanten of 1-op-1. Het heeft uiteindelijk hetzelfde effect. Met een 1-op-1 sessie sta je zelf representant voor iedereen.

Door middel van blaadjes en kijkrichtingen gaan we aan de slag. Je gaat op het blaadje staan die iemand representeert, bijvoorbeeld je moeder, en je voelt intuïtief wat er gebeurd. Je krijgt zo heel helder en duidelijk wat er gaande is.

In groepsvorm vraag jij aan iemand anders om jezelf te representeren en de mensen die jij wilt opstellen. ‘’Op basis van intuïtie kies je iemand. Op het moment dat iemand gekozen wordt, zie je diegene gewoon veranderen. De hele houding of de stem. Heel bijzonder!’’ En dat zonder vooraf afgesproken woorden.

Ook tijdens een groepssessie worden bepaalde patronen en dynamieken zichtbaar gemaakt. Je kijkt naar jezelf en krijgt inzicht in wat jij doet ten opzichte van de ander.

 

Wat heb je aan een familie-opstelling?

Je kan veel uit zo’n opstelling halen. Ten eerste helderheid en inzicht. Je krijgt namelijk een overzicht van wat er plaatsvindt. ‘’Als je op de juiste plek gaat staan, krijg je een heel ander gevoel.

Helderheid. Je krijgt verbinding met jezelf en daardoor een groter gevoel van eigenwaarde, omdat je je daarmee verbindt.

Door een opstelling te doen, verstevig je de relatie met jezelf en je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost, je voelt je thuiskomen. Je komt meer in contact met je bestaansrecht.

‘’Na familie-opstellingen gebeuren vaak bijzondere dingen. Bijvoorbeeld dat je vader ineens weer belt terwijl je jarenlang geen contact hebt gehad. Of dat je je goede baan als advocaat opzegt en surf instructeur wordt, of dat je ineens je droompartner tegenkomt.

 

Het is een hele mooi instrument om inzicht te krijgen in jouw leven.

Wat is er mogelijk?

 • Familieopstellingen in een groep
  Onderzoek de invloed van jouw familiesysteem op jouw leven, jouw werk of jouw relaties. Breng deze dag je eigen vraag in of doe mee als representant of als toeschouwer.
 • 1 op 1 Familieopstelling sessie in mijn praktijk in Onna klik hier
 • Cursus Familieopstellingen 5 middagen leren en ervaren over Familieopstellingen.
  Voor iedereen die geinteresseerd is in Familieopstellingen  klik hier
 • Training voor professionals Basis Familieopstellingen. 3 hele dagen de basis leren over opstellingen
 • zowel de theorie als jij als begeleider staan centraal.
 • Familieopstelling op aanvraag. Breng je eigen stuk in jouw opstelling. op Jouw tijd en dag.
  Ik zorg voor representanten, zaal, etc…

 

Benieuwd naar de magische werking van een familieopstelling?

Een paar jaar gelden heb ik bij Else Boot een aantal hypnose sessies gehad dus ik kende haar al en hoefde ook niet lang te twijfelen toen ze me vroeg voor een familieopstelling.
Het groepje was vrij klein, 4 mensen, dus hebben we ook met vloerankers gewerkt.
Ik mocht als eerste een opstelling doen. Dit werd heel integer en rustig doch direct begeleid door Else. Het voelde prettig en vertrouwd. Ik heb er zeer zeker het een en ander door geleerd en er is me veel duidelijk geworden. Door een groot verdriet terug te geven aan degene waar het thuis hoorde, mijn overleden moeder, viel er een last van mijn schouders, echt heerlijk!
Ook de rol van representant vond ik heel bijzonder. Dat is ook het woord voor de hele opstelling: Bijzonder!!
Dank je Else voor deze mooie ervaring!
Inna Westerveld.

vraag van iemand

Al pratende hadden we het over mijn ouders en ineens stond Else op en gingen we met ankers aan de gang om mijn  ouders op te stellen. Ineens werd het mij allemaal duidelijk. Ik zag mijn ouders staan en ook de rol die ik mijzelf had gegeven na het overlijden van mijn vader.

Ineens werd het duidelijk hoe ik in het leven stond en hoe ik altijd aan het redderen was. Nu is dat voorbij en voel mij sterk.

Zoveel aangehad.

Els

Ja geweldig wat ik ontdekte en door de teksten van Else die ik hardop moest zeggen vielen bij  mij de kwartjes.
De rust die ik nu ervaar komt door dat inzicht. Het was even heftig om te zien wat er werkelijk speelde, maar daardoor kon ik het veranderen en het terug geven.
wauw mooi hoor
Janne