Familieopstelling in een groep

Voel je meer op de juiste plek in het leven en krijg inzicht en rust!

Familieopstellingen is een manier om inzicht te krijgen in jouw familie van herkomst. Het laat duidelijk zien hoe het komt dat je doet wat je doet.

Waar knelt bij jou in dit leven? Heb je het gevoel er niet helemaal te zijn, je niet helemaal te kunnen geven, je volledige potentie te leven?

Heb je het gevoel steeds weer de zelfde patronen te volgen, steeds weer dezelfde fouten te maken?

Vanuit die vraag gaan we kijken naar waar het stagneert. Je familie wordt opgesteld zonder dat ze erbij zijn. Door die opstellingen ga je hele sterke inzichten krijgen hoe het komt wat je doet en wat je niet doet, wat de oplossing is en je winst kan behalen.

Een opstelling dringt door naar de kern van het gedrag of het probleem. Door zonder oordeel naar jouw systeem te kijken en stil te staan bij de 4 basisprincipes (erkennen, erbij horen, ordening en balans in geven te nemen) ontstaat er al beweging.

 

Ga weer vol in jouw kracht staan! Vindt die kracht bij Familieopstellingen.

Als vraagsteller kan je je vraag inbrengen. Bijvoorbeeld: Waarom loopt het niet lekker in mijn leven met relaties?

Je stelt jezelf op (iemand vraag je als representant voor jezelf). Dan ga je samen met de begeleider kijken wie er nog meer invloed hadden op jouw leven als kind. Vaak zijn dat de ouders. Maar kunnen ook andere familieleden zijn of anderen.

Doe mee als representant

Om een opstelling te kunnen maken zijn er mensen nodig die de plek van iets of iemand kunnen vertegenwoordigen. Dit noemen we representanten.

Tijdens een opstelling worden er door de vraagsteller enkele mensen gekozen om representant te zijn voor een bepaalde positie. Als je aanwezig bent tijdens deze (mid)dag kan het zijn dat je als representant gekozen wordt en dus mee doet aan de opstelling. Het is daarom tijdens een opstellingenmiddag erg fijn als er een mooie groep representanten aanwezig is. Het is dankbaar werk, als representant neem je vaak inzichten mee uit een opstelling en daarnaast is het een mooie manier om in aanraking te komen met het fenomeen familieopstellingen. 

Iedereen kan in principe representant zijn. Je hoeft hiervoor niet over bepaalde vaardigheden of ervaring te beschikken. In het begin van de middag zal hier ook uitleg worden gegeven, zodat iedereen zich op z’n gemak kan voelen.

Wel wordt er een actieve en open houding verwacht van de representant. Een open, nieuwsgierige, respectvolle en integere houding is belangrijk voor een fijne sfeer in de groep.

Wil je jezelf opgeven als representant? Meld je dan hieronder aan. Je kunt ook altijd contact met me opnemen als je vragen hebt.

MEEDOEN?

Waar?

Kallenkote 63A Kallenkote (Steenwijk)

Maximaal 12 personen met 2 vraagstellers. (afhankelijk van de tijd)

Deelnemerskosten zijn incl. koffie en thee

Betalen aan de zaal.

Wel van te voren aanmelden. Zaal open om 13.00uur

€ 20,00 representant
€ 65,00 vraagsteller

Data: 

zaterdag 1 juni 09.30-12.30uur

     

Aanmeldformulier

ik meld mij aan als:

Welke data?

Een paar jaar gelden heb ik bij Else Boot een aantal hypnose sessies gehad dus ik kende haar al en hoefde ook niet lang te twijfelen toen ze me vroeg voor een familieopstelling.
Het groepje was vrij klein, 4 mensen, dus hebben we ook met briefjes met namen gewerkt.
Ik mocht als eerste een opstelling doen. Dit werd heel integer en rustig doch direct begeleid door Else. Het voelde prettig en vertrouwd. Ik heb er zeer zeker het een en ander door geleerd en er is me veel duidelijk geworden. Door een groot verdriet terug te geven aan degene waar het thuis hoorde, mijn overleden moeder, viel er een last van mijn schouders, echt heerlijk!
Ook de rol van participant vond ik heel bijzonder. Dat is ook het woord voor de hele opstelling: Bijzonder!!
Dank je Else voor deze mooie ervaring!
Inna Westerveld.

Inna

Ik was representant voor de 1e keer. Ik wist eerst niet wat mij te wachten stond, maar tijdens het opstellen voelde ik de energie van de persoon die ik representeerde. En dat is zo apart. Ik kon de persoon representeren zonder daar van te voren instructie over te krijgen. Ja zeer bijzonder en zeer ingrijpend.

Karin

Mijn probleem/vraag werd opgesteld. Ik had al eerder gehoord van Familieopstellingen, maar wat e rnu gebeurde was geweldig. Ik zag mijn familie. mijn vader, moeder en zussen en ineens zag ik het! ik was al die tijd naast mijn moeder gaan staan op de plek van mijn vader. Ik zorgde voor iedereen. En dat ben ik blijven doen. Nadat inzicht heb ik mijn eigen plek ingenomen. Wauw dat voelde geweldig en er kwam zo’n rust over mij heen. Het zou nooit meer hetzelfde zijn dacht ik. En dat was ook zo. Na de opstelling ging de verandering vanzelf. De relatie met mijn vader werd zoveel beter en ook die van mijn zussen. die met mijn moeder was al goed. Ik ging minder zorgen. Voelde ook eigenlijk de behoefte niet meer. Heel bijzonder. echt een aanrader! Else is heel rustig en begeleid je met respect en aandacht.

Amber