Werwijze (familie)opstelling

Je familiesysteem zit in je en blijft altijd van invloed op het hier en nu. Soms is die invloed zo groot dat jouw gevoelens en gedrag je belemmeren om je volle kracht te benutten, om voluit te leven. Je voelt je vastzitten. Vaak is het moeilijk met ons verstand te beredeneren wat je precies in de weg zit, omdat veel onder de oppervlakte smeult. Soms wordt iets generaties lang doorgegeven, zonder dat iemand zich ervan bewust is.

Een opstelling gaat het verstand voorbij en legt de verstrikkingen bloot. Ineens zie je helder hoe het systeem je belette volop in je kracht te staan. Je krijgt inzichten over onbewuste belemmeringen. We kijken samen naar de onverbloemde werkelijkheid – die er nu eenmaal is. Dan dienen zich vanzelf mogelijkheden en oplossingen aan.

Een familieopstelling

In een groepsopstelling representeren andere mensen jouw familieleden. Jij kiest de mensen intuïtief en stelt ze op in de ruimte. Ik help je daarbij. Zo wordt jouw familiesysteem ‘opgesteld’. Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe anderen feilloos de rollen voelen en laten zien. Juist doordat zij onbekend zijn met jouw familie, kan de waarheid in al zijn helderheid naar buiten komen. Daarna beweegt de opstelling zich vanzelf naar meer inzicht en oplossingen.

Individuele opstelling

Bij een individuele opstelling werken we met poppetjes en vloerankers. Zo creëren we de opstelling. De opstelling zal zich als vanzelf ontvouwen naarmate je ermee voorwerpen bijzet. Ook gevoelens, zwaarte, problemen, gevoelens worden opgesteld. Hierdoor wordt het zichtbaar en voel je waar de “zwaarte”zit en hoe je het lichter kan maken. Met beplaade conventies wordt een opstelling afgerond en ga je naar huis met een inzicht en vaak ook een heling.

 

Jij als representant

Voor de opstellingsavond zijn er representanten nodig. Als representant kun je gevraagd worden om voor een familielid van de vraaginbrenger opgesteld te worden. Je hoeft hier niks voor te kunnen of te doen. Je hoeft enkel te ervaren wat er met je gebeurt.

Soms voel je in je lichaam iets veranderen. Je neemt een bepaalde houding aan, je voelt tintelingen, je voelt dat je naar voren of achteren wordt getrokken. Er kunnen ook gevoelens of gedachten naar boven komen in de opstelling. Het mooie van representeren is dat het je altijd weer inzichten geeft over jezelf en je eigen familie. Hoe vaker je representeert hoe makkelijker het is om in een ‘rol’ te stappen. Na afloop wordt je ontrolt en ben je weer helemaal jezelf.

Ik ben Else Boot Hypnotherapeut, Familieopsteller, Coach

 

Een weg die je gaat en die met je mee loop…..

 

Ik ben bij Else gekomen met een Burn-out. Ik kon helemaal niks meer en was totaal uitgeschakeld van werk en andere zaken. Ik had al heel veel gesprekken gehad bij een psycholoog maar die brachten mij niet de verlossing. Met de sessies bij Else was de kern van het probleem snel gevonden en ik voelde mij na de 1e sessie al zoveel beter. Na in totaal 3 sessies was ik helemaal van mijn burn-out af en vooral van die triggers die mij steeds dat stress gevoel gaven. Ik voel me bevrijd. Bedankt Else

Mark

Else is een heel aardige vrouw. Heel rustig en ik voelde mij direct prettig en veilig. Het was een fijne ervaring om mijn problemen aan te pakken op die manier. Ik werd heel erg rustig en ontspannen van.

Linda

‘Ik heb het Online afslankprogramma gevolgd van 4 maanden. En ik ben 8 kilo kwijt en nu na 7 maanden nog steeds die 8 kilo kwijt. Je wordt door het luisteren van de audio’s helemaal rustig en er veranderd gewoon wat waardoor je minder eet en minder behoefte hebt om te eten. Ik vond het geweldig en luister nog steeds de audio’s. Ik wordt er heerlijk ontspannen van. bedankt Else

Jessica