Onzekerheid(geen zelfvertrouwen)

Ik heb geen zelfvertrouwen! Of ik heb genoeg zelfvertrouwen! Maar wat is zelfvertrouwen eigenlijk precies, en wat is de oorzaak van een gebrek aan zelfvertrouwen en wat kun je doen om meer zelfvertrouwen te krijgen?

 

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen heeft te maken met jezelf accepteren zoals je bent, met je sterke en minder sterke kanten!

 

Hoe ontstaat een gebrek aan zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen ontwikkel je in de kinderjaren.  Naast je eigen karakter spelen je ouders en leeftijdsgenoten een belangrijke rol bij de ontwikkeling van zelfvertrouwen. Geven zij aandacht en liefde en word je met respect behandeld, dan ontstaat een positief zelfbeeld. Door ervaringen zoals pesten, of veel kritiek of veel bescherming door je ouders, of negatieve opmerkingen van je ouders of leerkrachten kan je aan jezelf gaan twijfelen en dingen uit de weg gaan, waardoor je zelfvertrouwen afneemt of zich niet genoeg ontwikkelt. Misschien heb je niet geleerd om een eigen mening te vormen en zelf dingen te ondernemen.

Dit kan zich op latere leeftijd uiten in weinig initiatief durven nemen of iets niet te zeggen, omdat je bang bent iets stoms te zeggen. Hierdoor behaal je geen succeservaringen en krijg je geen bevestiging dat je iets echt wel kunt. Je zelfvertrouwen neemt nog meer af en dit resulteert in nog minder positieve ervaringen. Je komt in een negatieve spiraal terecht.

 

Hoe en wat kan jou helpen?

Niemand wordt geboren zonder zelfvertrouwen of eigenwaarde. Wanneer we net ter wereld komen vinden we onszelf nog niet slim of dom, mooi of lelijk en hebben we nog geen enkel besef van hetgeen er mogelijk of onmogelijk is. Als pasgeborene heb je nog geen tijd gehad om alle oordelen, angsten en beperkingen die de buitenwereld je oplegt te absorberen.

We hebben dus geen programma in ons onderbewustzijn wat betreft zelfvertrouwen. Maar  al snel worden we ‘geprogrammeerd’ door onze ouders en omgeving. En net deze programmatie zorgt ervoor of we nu zelfzeker zijn of niet.

Betekent dit dan dat het nu te laat is om meer zelfvertrouwen te krijgen? Kunnen we deze programmatie niet ‘updaten’ of ongedaan maken ?

Absoluut.

Hypnose en familieopstellingen kunnen je helpen dit zelfvertrouwen weer op te bouwen, om je programma’s in je onbewuste te veranderen.

Op zoek in het trauma onderzoek waar het vandaan komt in je jeugd en hoe we het om kunnen buigen naar iets moois…

Maak een afspraak via de knop hieronder voor een gratis vrijblijvend intake gesprek.

Ik was onzeker en eigenlijk ook angstig. Durfde geen initiatieve te nemen. Bij Else heb ik de oorsprong van deze onzekerheid ontdekt en opgelost. Alle oplossingen zitten in mij zegt Else. Maar die prachtige hypnotische technieken hebben mij geholpen. Nu voel ik mij sterk en zet grote stappen. super..

Martin

Hoi Else,
Het gaat best goed. Heb het nog steeds druk met mijn werk, maar ik heb een gesprek met mijn bazen en een paar collega’s vrijdag om het anders te gaan doen en ik ga zeggen wat ik er van vind en wat ik wel wil.
Ik was heel erg emotioneel voor zeker een week na de sessie, dat heeft mij echt gemotiveerd om mijn prioriteiten te gaan veranderen en tijd beter te besteden. Gesprekken met mijn vader gaan ook een stuk beter.
Al met al hebben de sessies mij goede inzichten gegeven en echt geholpen.
Nogmaals bedankt!
Rebekah