Pijn (ook chronisch)

Pijn kan verschillende oorzaken hebben. Het kan door een duidelijke oorzaak komen zoals een gebroken arm of een wond. Na deze pijn zal je na een periode van de pijn afkomen, want het lichaam geneest zichzelf.

Maar hoe anders is dat met (chronische) pijn? Als pijn niet meer weggaat, of zelfs erger wordt groeit de angst dat die pijn nooit meer weggaat.  Vaak is er ook geen medische en fysieke verklaring voor dat gevoel daar. Maar de pijn zorgt voor een beperking in je leven, een irritatie, het drukt op je dagelijkse bezigheden.

Dan begint de zoektocht. Meestal hebben we vele artsen bezocht en te horen gekregen dat we er maar mee moeten leven. Het zal namelijk nooit meer weg gaan. En wat de dokter zegt is natuurlijk waar.. toch? Een dokter zegt ook vaak het woord chronisch. Als je het woord chronisch hoort dan betekent dat, dat het nooit meer weggaat. Maar in werkelijkheid is chronisch “een klacht hebben die langer dan 6 maanden duurt”. Er staat niet voor altijd!

 

“Verborgen” emoties en overtuigingen vaak oorzaak chronische pijn

Vanuit praktijkervaring blijkt veelvuldig dat er achter chronische pijn een trauma schuil ligt. Als de pijn aanwezig is, wil ons lichaam ons namelijk iets vertellen. De oplossing ligt daarbij in ons onderbewustzijn.

Met hypnotherapie kunnen we in jouw onderbewustzijn veranderingen aanbrengen. We richten ons dus niet op de medische oorzaak, maar op de mentale oorzaak van jouw pijn.

Enkele voorbeelden van mentale oorzaken:

  • Je hebt op emotioneel vlak iets ernstigs meegemaakt.
  • Je bent jarenlang gedomineerd door een overmatige hoeveelheid stress.
  • Vroeger ben je seksueel misbruikt (eventueel zonder dit te herinneren).
  • Je werd in je leven nooit als belangrijk beschouwd door anderen.
  • Je hebt een narcistische partner gehad. 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van trauma’s die zich – zelfs na normale therapie – nog schuilhouden in ons onderbewustzijn.

Trauma’s kunnen daarbij een enorme impact op ons hebben, wat zich kan uiten in de (chronische) pijn.

Wist je dat ons onderbewustzijn verantwoordelijk is voor 95% van onze handelingen en emoties.

Hoe kan Hypnotherapeut Else Boot helpen?

Door middel van hypnotherapie gaan we in 3 tot 4 sessies in ons onderbewustzijn op zoek naar de oorzaak van het trauma, zodat we het op een snelle en effectieve manier kunnen oplossen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het niet te doen. Omdat je bijvoorbeeld overtuigd bent ‘dat het toch niet werkt‘. Maar weet dat het helemaal niet nodig is om rond te lopen met deze pijn.

Kies voor een beter leven en haal het beste uit jezelf.

Wil jij van je pijn af? Maak een afspraak voor gratis en vrijblijvende intake.

Wat een enerverende ervaring. Via een gesprek en een geweldige begeleiding van Else is een jarenlange pijn opgelost. Weg, weg als sneeuw voor de zon. Dank je wel 😊 ☀️

Elizabeth

Na twee dagen aanhoudende stuifsneeuw ben ik op de hooizolder gaan kijken hoe het daar was. Ik schrok, want er lag een hele dikke laag sneeuw op het hooi. Dat moest eraf voordat het ging dooien. Zoveel dooiwater zou het hooi onbruikbaar maken en plassen water op de grond geven, waar ook nog stro en hooi ligt. Ik was de wanhoop nabij. Ik had nog de slechte herinnering aan een eerdere winter met zoveel sneeuw en kou. Hoe moest ik dat voor elkaar krijgen? Else heeft me toen een symbolenreis gegeven; meer kracht, energie en blijheid. Daarna ben ik vijf dagen achtereen zo’n 2 1/2 à 3 uur per dag bezig geweest met sneeuw ruimen. Na vijf dagen had ik dit werk klaar (elders nog niet); moe, maar o zo blij dat ik het voor elkaar gekregen heb, dankzij de hulp van Else. Else heeft deze zware klus een stuk lichter gemaakt voor me. Nu, een week later is bijna alle sneeuw weg en de moeheid ook, maar het blije gevoel is nog steeds aanwezig en zelfs sterker geworden. Dank je wel Else.

Elly

Vandaag een pijnsessie bij Else gedaan. Met veel rust en belangstelling vroeg ze mijn probleem uit. Wat er ook naar voren kwam, alles mocht er zijn. Ik voel geen pijn meer en alles kan weer stromen. Dankbaar 🙏

Kelly